Buurtpensioen

De antenne “Viva! Jette” van Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven. Dit burenhulpnetwerk is gericht op de wijk rondom het Viva! Centrum.

 

 

  • De deelnemers engageren zich om elkaar te steunen. Het ene moment biedt persoon A hulp aan persoon B, het andere moment kan hij iets vragen aan persoon C. De basis van Het BuurtPensioen is de wederkerigheid: iedereen kan iets vragen, iedereen heeft ook iets te bieden. Door die onderlinge verbondenheid ontstaat een dynamiek die de sociale cohesie in de wijk versterkt.

 

  • Het BuurtPensioen is een begeleid netwerk. Vanuit het Viva! Centrum zorgen wij voor deze begeleiding. De koppeling van vraag en aanbod gebeurt door een coördinator-vrijwilliger, , die gebaseerd is in het Viva! Centrum.

 

  • Elke maand is er een bijeenkomst waar de deelnemers hun ervaringen uitwisselen, hun verwachtingen formuleren, en waar ze bespreken wat goed gaat en wat beter kan. Het is vooral een gezellig moment waar ze naar uitkijken, en dat ervoor zorgt dat de deelnemers zich het netwerk toe-eigenen. Het wordt hún netwerk.

 

  • De inzet van de deelnemers wordt geregistreerd via een systeem van timebanking. Wanneer iemand hulp biedt, registreert hij of zij per kwartier hoeveel tijd hij daaraan besteedt. Die tijd kan later ingezet worden om zelf hulp te vragen. Zo legt Het BuurtPensioen de basis voor een blijvende solidariteit. Het is meteen ook een alternatieve vorm van pensioensparen.

 

Heb je zin om deel uit te maken van ons netwerk ? Of wens je meer informatie ?

Aarzel niet ons te contacteren of kom even langs !

 

Waar ?  Centrum VIVA! Léon Theodorstraat 197, 1090 Jette

Contactgegevens :

Tel. :  0470/762973

E-mail: buurtpensioen.jette@gmail.com

 

 

« Een project gerealiseerd met de steun van de Koning Boudewijn Stichting en de Nationale Loterij ».

 

 

Meer info op http://www.kenniscentrumwwz.be/buurtpensioen